Ambulante ondersteuning met Mijn Netwerk
Je hebt een eigen woning en de meeste dingen kun je prima zelf: boodschappen, koken, eten, reizen. Toch heb je soms even wat ondersteuning nodig, of een goed advies. 'Mijn Netwerk' van Philadelphia bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.Afspraken
Wanneer je je aan hebt gemeld, plannen we binnen twee weken een gesprek in. We bepalen samen de doelen waar we aan gaan werken. De afspraken die we met elkaar maken over jouw...

Ambulante ondersteuning met Mijn Netwerk
Je hebt een eigen woning en de meeste dingen kun je prima zelf: boodschappen, koken, eten, reizen. Toch heb je soms even wat ondersteuning nodig, of een goed advies. 'Mijn Netwerk' van Philadelphia bestaat uit verschillende vormen van ondersteuning. Samen met jou bekijken we waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Zo kun je zoveel als mogelijk zelf doen en jouw leven leiden zoals jij dat wilt.Afspraken
Wanneer je je aan hebt gemeld, plannen we binnen twee weken een gesprek in. We bepalen samen de doelen waar we aan gaan werken. De afspraken die we met elkaar maken over jouw ondersteuning bespreken we minstens 1 keer per jaar met elkaar. Zodat jij alleen hulp ontvangt waar jij behoefte aan hebt.DigiContact: ondersteuning in één klik
DigiContact biedt 24 uur per dag ondersteuning aan iedereen die soms een hulplijn nodig heeft. Professionele begeleiders staan dag en nacht voor je klaar om jou te helpen. Je maakt verbinding met DigiContact met één druk op de knop. Vervolgens komt er een professionele begeleider in beeld die jou kan helpen. Zorg op afstand noemen wij dit.


Wat is DigiContact?
DigiContact is ondersteuning op afstand via beeldbellen. Je kunt contact maken met je computer, laptop, tablet, telefoon of via mail. Dag en nacht. Je maakt verbinding met DigiContact met één druk op de knop. Vervolgens komt er een professionele begeleider in beeld die jou kan helpen. Zorg op afstand noemen wij dit.


Dag en nacht ondersteuning
DigiContact is 24 uur per dag bereikbaar. Dat is handig wanneer je bijvoorbeeld een vraag hebt waar je meteen antwoord op wilt hebben. Je kunt beeldbellen op afspraak. Het mag ook spontaan, gewoon op het moment dat je ons nodig hebt. En het maakt niet uit waarover je wilt praten.


Persoonlijk contact
Bij DigiContact werken professionele begeleiders. Wij vinden het belangrijk om jou te leren kennen. Zodat we bijvoorbeeld weten welke medicijnen je nodig hebt. Of waar je werkt en wat je hobby's zijn. Als je al bij Philadelphia zorg ontvang dan houden we contact met jouw begeleider. Maar de informatie die je met ons deelt blijft natuurlijk tussen jou en ons.Jobcoach bij Philadelphia
Werk vinden is soms best lastig. Een jobcoach kan je hierbij helpen. Samen gaan jullie op zoek naar een betaalde baan. Soms is er meer nodig om te gaan werken. Dan kan de jobcoach je eerst helpen om te ontdekken wat jouw talenten zijn. Maar ook wat je nog moet leren voor je aan de slag kunt in een passende baan.
Een baan vinden in opdracht van UWV
De jobcoaches van Philadelphia kunnen jou ook in opdracht van UWV begeleiden bij het vinden van een passende baan. Dit is speciaal bedoeld voor mensen met een WIA-, WAO-, Wajong- of Ziektewetuitkering.

Moet je eerst nog stappen zetten voor je ergens aan het werk kunt? Dan helpt je jobcoach jou. Je krijgt hiervoor een programma dat bestaat uit verschillende onderdelen. Bij elk onderdeel komt een onderwerp aan de orde. Dat noemt UWV ‘modulaire dienstverlening’. Voordat jullie hiermee aan de slag gaan, hebben jouw jobcoach en jij een kennismakingsgesprek. In dat gesprek kijken jullie samen hoe jij het beste kan worden ondersteund. Jullie kunnen kiezen uit de volgende onderdelen:Contact (UWV noemt dit ‘participatie interventie’)


Vind je het lastig om contact te leggen of kom je niet zoveel buiten de deur? Dan is het onderdeel ‘contact’ geschikt voor jou. Jij geeft aan wat je lastig vindt en je jobcoach helpt je hoe je daarmee om kunt gaan. Dit doen jullie stap voor stap. Jullie gaan samen naar buiten, doen een boodschap of zoeken een hobby.

Meedoen (UWV noemt dit ‘bevorderen maatschappelijke deelname’)


In het onderdeel ‘meedoen’ gaan je jobcoach en jij samen aan de slag zodat het je lukt om mee te doen in de maatschappij. Jullie werken samen aan het versterken van je zelfvertrouwen en het leren kennen van je grenzen. Resultaat: je doet regelmatig mee aan een georganiseerde activiteit buiten de deur. Dit kan een hobby, sporten of vrijwilligerswerk zijn. Net wat bij jou past!

Begeleiding bij scholing


Soms heb je nog een studie nodig voordat je kunt gaan werken. Als het je niet lukt om deze studie zelfstandig te volgen, kan jouw jobcoach je hierbij helpen. Hij of zij kan je bijvoorbeeld helpen plannen. Of je begeleiden bij het maken van je huiswerk.


Werkfit worden
Jouw jobcoach helpt jou om werkfit te worden. Werkfit zijn betekent dat je klaar bent om aan het werk te gaan. Je hebt dan een goed beeld van welk werk jij kunt doen en je weet hoe je je moet gedragen als je een baan hebt. Volgens UWV zijn er drie dingen belangrijk om werkfit te worden:

1. Het versterken van werknemersvaardigheden
Hierbij kun je denken aan het opbouwen van een werkritme, het zelfstandig uitvoeren van taken en omgaan met je collega’s of conflicten. Tijdens de begeleiding bespreekt je jobcoach dit met jou. Vaak kun je stage lopen of op een werkervaringsplek oefenen om deze dingen te leren.

2. Het verbeteren van je persoonlijke effectiviteit
Vaak is er een reden waarom je nog geen betaalde baan hebt. Je jobcoach kijkt met jou naar deze reden en naar hoe je hiermee om kunt gaan. Daarnaast kan je jobcoach jou helpen bij een gezonde leefstijl en om mentaal sterker te worden.

3. In beeld brengen van je arbeidsmarktpositie
Samen met je jobcoach onderzoek je wat jouw kwaliteiten, talenten, wensen, maar ook jouw grenzen zijn. Zo krijg je een beeld van de werkrichting die bij jou past. Soms weet je al wat je wilt en soms ook helemaal niet. Daarom heeft een jobcoach verschillende manieren om jou te helpen bij deze zoektocht.


‘Naar werk traject’
Ben je werkfit? Dan kan je jobcoach jou in een ‘Naar werk traject’ ondersteunen. Dit betekent dat jullie samen op zoek gaan naar een passende baan. Jullie kijken naar jouw mogelijkheden en bepalen welke activiteiten nodig zijn. Bijvoorbeeld:

• het maken van een duidelijk cv en een sollicitatiebrief;
• leren waar en hoe je de juiste vacatures kunt vinden;
• het oefenen van sollicitatiegesprekken;
• op zoek gaan naar een passende werkplek;

Als het goed is, lukt het om zo een betaalde baan te vinden! Soms start je met een (onbetaalde) proefplaatsing. Dat betekent dat je twee maanden op proef bij je nieuwe werkgever gaat werken. Gaat dit goed en krijg je een contract? Dan kan het soms fijn zijn als de jobcoach je nog langer blijft begeleiden. Hiervoor kun je samen met je werkgever en je jobcoach bij UWV hulp aanvragen. Dat noemen we: Persoonlijke Ondersteuning – Jobcoaching (PO-Jobcoaching).


PO-Jobcoaching
De jobcoach ondersteunt jou en je werkgever als je begint. Samen stellen jullie een persoonlijk inwerkprogramma op. Daarnaast helpt de jobcoach jouw werkgever bij de verschillende werkgeversregelingen die er zijn. Zo ontdekt je werkgever waar hij gebruik van kan maken als hij jou aanneemt als nieuwe medewerker.

De jobcoach kan ook je nieuwe collega’s voorbereiden op jouw komst. Zodat zij weten hoe ze jou het beste kunnen begeleiden. Dit zorgt ervoor dat de samenwerking zo soepel mogelijk verloopt. En dat jij zo zelfstandig mogelijk kunt werken en je prettig voelt op je nieuwe werkplek. Gaat het toch anders? Dan kan je jobcoach jou en je collega’s coachen om fijn te kunnen blijven werken.


Blik op werk-keurmerk
Philadelphia Werk & Begeleiding heeft het Blik op werk-keurmerk. Dat betekent dat een onafhankelijke kwaliteitsorganisatie heeft getoetst dat onze werkzaamheden aan de kwaliteitsnormen voldoen. Dankzij dit keurmerk kunnen onze jobcoaches mensen begeleiden naar en bij betaald werk in opdracht van UWV.
Blik op werk


Begeleiding op verzoek van de gemeente of werkgever
Naast begeleiding in opdracht van UWV kunnen de jobcoaches van Philadelphia je ook begeleiden op verzoek van de gemeente waar je woont. Of op verzoek van je werkgever. We maken dan met de gemeente of je werkgever afspraken over welke begeleiding jij nodig hebt en hoelang die begeleiding duurt.


 

UP Schijndel is een ontmoetingsplek, leerwerktraject en werk- en dagbestedingslocatie in Schijndel voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, psychische problematiek en niet aangeboren hersenletsel.

UP Schijndel

Philadelphia Werk & begeleiding biedt mensen ondersteuning bij hun talentonwikkeling en het vergroten van hun zelfstandigheid en participatie. In Brabant hebben wij verschillende mogelijkheden. Een leerwerktraject volgen waarmee je door kunt stromen naar een vervolgopleiding of een betaalde baan. En je kunt ondersteuning krijgen van een jobcoach bij het vinden en behouden van werk.

UP in Schijndel zit op een unieke plek, namelijk in de oude Rozenkranskerk. Hier bieden we dagbesteding, leren, werken en ontmoeten. Op de begane grond hebben wij ruimte waar je verschillende werkzaamheden kunt doen. Bijvoorbeeld lichte horeca werkzaamheden, inpakwerkzaamheden of werken met nieuwe technieken. Ook kun je werken in het groenonderhoud rondom de Rozenkranskerk.

 

Wilt u meer weten?

Vraag of opmerking aan de eigenaar

Jouw gegevens