Wat is het?Een gezinsvervangend huis is een vorm van 'jeugdhulp met verblijf' waarin een klein aantal kinderen en jongeren met complexe problemen woont en een beperkt aantal vaste professionele opvoeders werkt. Deze vorm van jeugdhulp neemt een positie in tussen een gezinshuis en een residentiële leefgroep. Een belangrijk verschil met gezinshuizen is dat professionals niet zelf in het kleinschalig verblijf wonen. Dit is een groot voordeel voor kinderen met hechtingsproblematiek. Het grote onderscheid met een residentiële leefgroep is de kleine schaal van de groep en het team, die een gezinsachtige opvoedomgeving creëert. De achterliggende visie van gezinsvervangend huis is dat voor een positieve ontwikkeling van kinderen en jongeren een veilig thuis nodig is in een zo gewoon mogelijke setting. De Terp biedt individuele persoonlijke aandacht, maatwerk in de behandeling en mogelijkheden om aan te sluiten bij de persoonlijke leefomstandigheden en het netwerk van de individuele...
Wat is het?Een gezinsvervangend huis is een vorm van 'jeugdhulp met verblijf' waarin een klein aantal kinderen en jongeren met complexe problemen woont en een beperkt aantal vaste professionele opvoeders werkt. Deze vorm van jeugdhulp neemt een positie in tussen een gezinshuis en een residentiële leefgroep. Een belangrijk verschil met gezinshuizen is dat professionals niet zelf in het kleinschalig verblijf wonen. Dit is een groot voordeel voor kinderen met hechtingsproblematiek. Het grote onderscheid met een residentiële leefgroep is de kleine schaal van de groep en het team, die een gezinsachtige opvoedomgeving creëert. De achterliggende visie van gezinsvervangend huis is dat voor een positieve ontwikkeling van kinderen en jongeren een veilig thuis nodig is in een zo gewoon mogelijke setting. De Terp biedt individuele persoonlijke aandacht, maatwerk in de behandeling en mogelijkheden om aan te sluiten bij de persoonlijke leefomstandigheden en het netwerk van de individuele jongere.

Graag nodigen wij u uit voor een kopje koffie om nader kennis te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via aanmeldingen@mesazorg.nl. Op maandag, donderdag en vrijdag kunt u telefonisch contact opnemen met Rosanne van der Plaat 088-2700592.

Wilt u meer weten?

Vraag of opmerking aan de eigenaar

Jouw gegevens